Gratis uitproberenZonder verplichtingen

Ontdek de verschillende boekhoudmethoden

Als ondernemer ontkom je er niet aan, de boekhouding. Of je nu een groot bedrijf hebt, een eenmanszaak of een bedrijf als bijberoep, de boekhouding is altijd onderdeel van je financiële administratie.

Welke boekhoudmethoden kan ik gebruiken?

Je kunt de boekhouding natuurlijk uitbesteden aan een boekhouder. Of neem zelf de touwtjes stevig in handen en houd de controle over je eigen boekhouding met bijvoorbeeld Excel of een (online) boekhoudprogramma.

Ook in de wereld van boekhouding staan de ontwikkelingen niet stil. Denk bijvoorbeeld aan boekhouden op papier, je boekhouding bijhouden in een Excel-bestand of een offline boekhoudprogramma op de harde schijf van een computer. De laatste jaren zijn er veel verschillende manieren ontstaan waarop jij als ondernemer je boekhouding zelf kunt doen. Zo kun je:

Welke boekhoudmethode geeft mij de beste voordelen?

Een correcte boekhouding is erg belangrijk voor je onderneming. Naast dat het wettelijk verplicht is, geeft het je ook inzicht in je financiële situatie. Daardoor stuur jij tijdig bij en maak je weloverwogen keuzes voor de groei van je bedrijf.

Je doet je boekhouding het makkelijkst zelf met een online boekhoudmethode, zoals het boekhoudprogramma van e‑Boekhouden.be. De handige functies en automatiseringen zorgen ervoor dat zowel de ervaren als startende ondernemers zelf de controle houden over hun boekhouding.

Boekhoudmethoden

Neem zelf de controle over jouw boekhouding met e‑Boekhouden.be

Probeer dit boekhoudprogramma gratis uit zonder extra verplichtingen. Ervaar hoe eenvoudig jij de touwtjes in handen neemt en zelf de controle en het overzicht houdt over jouw administratie. Ben jij een startende ondernemer? Dan is e‑Boekhouden.be zelfs tot 15 maanden gratis.

Veelgestelde vragen

Wat is boekhouden?

     

Boekhouden is het bijhouden van de financiële administratie van jouw onderneming. Je verwerkt in je boekhouding simpel gezegd alle inkomsten en uitgaven van je onderneming. Het maken en verwerken van facturen, de uren- en rittenregistratie en het regelen van de belastingaangiften zijn belangrijke onderdelen van de algemene boekhouding.

Welke rol spelen boekhoudmethoden bij belastingaangifte?

     

Je boekhoudmethode speelt een cruciale rol bij je belastingaangifte. Je belastingaangifte doe je namelijk vanuit je boekhouding, daarin staat alle benodigde informatie.