Gratis uitproberenZonder verplichtingen

De gebruikerservaring van Walraven WebWerk

e‑Boekhouden.be in de praktijk.

Als early adopter van het internet heeft Rachel Walraven vrijwel elke online verandering meegemaakt. 20 jaar geleden startte zij haar eigen onderneming in webdesign: Walraven WebWerk. Ondertussen heeft ze een trouwe klantenkring opgebouwd en werkt ze aan de toekomst van haar bedrijf. Haar succesverhaal lees je hier.

“e‑Boekhouden.be stelt mij als ondernemer in staat om mijn eigen boekhouding te doen zonder boekhoudkennis”

Schuine lijn
 

Maak kennis met Walraven WebWerk

In 1998 was borduren de grootste hobby van Rachel. Als ze niet bezig was met borduren, dan was ze wel op zoek naar de nieuwste trends op het gebied van borduren. Als early adopter van het internet speurde ze tijdens de jonge jaren van het web verschillende pagina's af voor informatie over borduren. Deze informatie was vaak beperkt of enkel beschikbaar in het Engels. Rachel zag toen een kans om haar liefde voor het borduren te delen met Nederland en bouwde haar eerste website.

Het bouwen van haar eigen stukje internet vond ze wel tof. Haar borduurwerkjes moesten dan ook al snel plaats maken voor boeken over webdesign. Nadat ze een website had gemaakt voor een lokale kunstenaar, wist Rachel dat ze deze hobby naar een hoger niveau kon tillen. In 2002 startte ze Walraven WebWerk. Ondertussen bestaat het bedrijf 20 jaar en heeft ze een trouwe klantenkring opgebouwd.

"Met Walraven WebWerk bouw ik websites, maar het is eigenlijk veel meer dan dat", benadrukt Rachel. Wanneer er een nieuwe klant haar kantoor binnenstapt, wordt er bij een goede tas koffie een functioneel ontwerp gemaakt. Rachel heeft hierbij oog voor de klant. "Als ondernemer snap ik wat een andere ondernemer nodig heeft en hoe ik dit kan vertalen naar een website", legt Rachel uit.

Walraven WebWerk
Schuine lijnen

e‑Boekhouden.be is een schot in de roos

Toen Rachel net begon met ondernemen, maakte ze 1 à 2 websites per jaar. "Mijn man had een goede baan. Dus mijn onderneming was gewoon extra inkomen", vertelt Rachel. Door de jaren heen steeg de vraag naar professionele websites en wisten meer mensen Rachel te vinden. Al snel kwam ze tot de conclusie dat boekhouden in Excel niet meer paste bij het groeiende succes van Walraven WebWerk. Dus ging ze op zoek naar een alternatief.

"Ik snapte niets van boekhouden en kon geen enkel pakket vinden dat voldeed aan mijn wensen. Ik ging raad vragen bij mijn boekhoudster. Zij raadde mij aan om te werken met e‑Boekhouden.be. En dat was een schot in de roos. Ik ben heel blij dat ik hiermee gestart ben. Ik verstond alle termen die e‑Boekhouden.be gebruikte en dit was het eerste boekhoudprogramma dat Nederlands met mij sprak.", vertelt Rachel opgelucht.

Walraven
Walraven

Boekhouden zonder boekhoudkennis

Het gebruiksgemak van e‑Boekhouden.be heeft Rachel positief verrast. "e‑Boekhouden.be stelt mij als ondernemer in staat om mijn eigen boekhouding te doen zonder boekhoudkennis.” Onder het gebruiksgemak valt ook het design van een boekhoudprogramma. Rachel weet als webdesigner maar al te goed hoe belangrijk het is om een online omgeving te hebben wat er goed uitziet én eenvoudig werkt. "Qua vormgeving groeit e‑Boekhouden.be ook mee. Onlangs werd e‑Boekhouden.be in een nieuw jasje gestopt. Dit werkt erg fijn, want geef toe, het oog wil ook wat."

Ook merkt Rachel dat e‑Boekhouden.be meegroeit met de behoeftes die zij heeft als ondernemer. Zo maakt ze veel gebruik van de facturatiemodule en de abonnementenmodule. "Ik werk veel met onderhoudscontracten. In e‑Boekhouden.be maak ik gebruik van de abonnementenmodule. Ik zet het abonnement in het systeem en geef aan met welke periode deze gefactureerd moet worden. De rest gebeurt automatisch."

Bekijk alle functies

Probeer nú gratis uit!

Geïnspireerd door het succesverhaal van Walraven WebWerk? Als startende ondernemer geef jij een krachtige boost aan je onderneming door te kiezen voor een professioneel boekhoudpakket. Dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Sterker nog, bij ons krijg je als starter de eerste 15 maanden gratis! Dit is 100% gratis en vrijblijvend.

Gratis uitproberenZonder verplichtingen

Lees meer

Benieuwd wat anderen van ons boekhoudpakket vinden?

Clement van Droffelaar - Subway

Clement van Droffelaar - Subway
Gebruiker van e‑Boekhouden.be sinds 2014

Bekijk het verhaal van Subway
Jan Maarse - Up products

Jan Maarse - Up Products
Gebruiker van e‑Boekhouden.be sinds 2007

Bekijk het verhaal van Up Products