Gratis uitproberenZonder verplichtingen

Functielijst

Bij e‑Boekhouden.be beschik je over zeer veel mogelijkheden om je boekhouding en administratie goed te beheren en vooral eenvoudig te maken.

Hieronder vind je een uitgebreide lijst van de mogelijkheden van e‑Boekhouden.be, geschikt per categorie.

Mocht je een functie zoeken die hier niet tussen staat, neem dan contact met ons op. Waarschijnlijk is wat je zoekt toch voorhanden en kunnen we je het tonen.

Financieel Boekhoud
module
Boekh.
  Facturatie
module
Fact.
 
 

Eenvoudige invoerschermen

Groen vinkje      
Met de slimme invoerschermen van e‑Boekhouden.be, is het invoeren eenvoudig en efficiënt. Omdat e‑Boekhouden.be ontwikkeld is met de ondernemer als uitgangspunt, is boekhoudkennis niet eens nodig en wijzen de schermen zichzelf uit.

Mail & Herken en Scan & Herken

Groen vinkje      
Het overtypen van bonnetjes en facturen is met e‑Boekhouden.be vanaf nu niet meer nodig. Je kunt via onze app een foto maken van facturen en bonnetjes, of je mailt ze direct door naar je digitaal archief. De bonnetjes en facturen worden vervolgens automatisch herkend. Je hoeft alleen een laatste controle te doen. Ook kun je jouw leveranciers facturen direct naar je digitale archief laten mailen. 
 
Dit bespaart veel tijd voor jou als ondernemer en voorkomt invoerfouten.

Automatische bankkoppelingen

Groen vinkje      
Met de KBC, Belfius, ING, BNP Parisbas, Argenta, Europabank, Crelan, N26 en vele andere banken is er een volautomatische koppeling beschikbaar. Als je hiervan gebruik maakt, worden real time alle overschrijvingen en stortingen automatisch in je boekhouding geplaatst. Waar mogelijk, worden ze zelfs automatisch verwerkt.
 
Bankier je bij een andere bank? Dan kun je de overschrijvingen en stortingen eenvoudig importeren, waarna ook deze zoveel mogelijk automatisch verwerkt worden.

Automatisch verwerken van bij- en afschrijvingen

Groen vinkje      
Alle factuurbetalingen, waarbij het factuurnummer en bedrag overeenkomen met een openstaande factuur, worden volledig automatisch weggeboekt in je administratie. Met de automatische importregels kun je de verwerking zelfs nog verder automatiseren. Gemiddeld is hiermee een automatisering van meer dan 90% mogelijk!
 
Dit scheelt niet alleen heel veel tijd, maar voorkomt ook invoerfouten.

Btw-aangifte

Groen vinkje      
De btw-aangifte wordt volledig automatisch opgesteld. Je verzendt de btw-aangifte eenvoudig naar de Federale Overheidsdienst Financiën en verwerkt deze in de boekhouding. Je hebt geen certificaat, inlog of pincode nodig. Zodra de Federale Overheidsdienst Financiën jouw aangifte heeft ontvangen, krijg je per e-mail bevestiging.

Intracommunautaire listing

Groen vinkje      
Verkoop je aan bedrijven in het buitenland, binnen de EU, dan doe je de intracommunautaire listing direct vanuit je boekhouding. Inclusief gratis btw-nummercontrole.  
Op Intracommunautaire verkopen is de btw verlegd en dat dien je bij te houden in deze listing.

Herinneringen en aanmaningen

Groen vinkje      
Heb je klanten die te laat betalen? Je stuurt in een handomdraai herinneringen en aanmaningen, direct vanuit e‑Boekhouden.be in jouw huisstijl en met jouw tekst.
 
In het open betalingen overzicht zie je precies welke klanten achter zijn met betalen. Met enkele muisklikken stuur je direct een aanmaning of herinnering, indien gewenst met betaallink.

Uitgebreide rapportage­mogelijkheden

Groen vinkje      
e‑Boekhouden.be beschikt over een veelvoud aan overzichten en rapportages. In vrijwel alle rapportages kun je op gegevens klikken om te zien waar die uit zijn opgebouwd. Bovendien kun je een export maken naar Excel en pdf.
 
Handig als je voortgang wil zien in omzetcijfers, openstaande bedragen, kwartaalevoluties etc.
 
Als je gebruik maakt van externe rapportagesoftware, dan kun je gebruik maken van een specifieke export met daarin alle gegevens die daarvoor nodig zijn.

Gebroken boekjaren

Groen vinkje      
Begint jouw boekjaar niet op 1 januari? Geen probleem, je kunt in e‑Boekhouden.be instellen dat je een gebroken boekjaar hebt. De overzichten worden dan zo vormgegeven dat je de gegevens van jouw gebroken boekjaar ziet.

Vaste activamodule met automatische afschrijvingen

Groen vinkje      
Bij investeringen van meer dan 500 euro, moet je gaan afschrijven. Een complex proces, maar binnen e‑Boekhouden.be heel eenvoudig. Je voert in de vaste activa-module de gegevens in van wat je aangeschaft hebt, en het systeem boekt volledig automatisch alle afschrijvingen voor jou.

Kostenplaatsen

Groen vinkje      
Via de grootboekrekeningen categoriseer je jouw kosten en omzet. Mocht je daarnaast een gedetailleerde manier willen om je omzet en kosten te registreren, dan kun je gebruik maken van kostenplaatsen. Je kunt kostenplaatsen maken in meerdere niveau's.

Beginbalans

Groen vinkje      
Stap je over vanaf een andere boekhoudoplossing, dan begin je doorgaans met een beginbalans. De eindbalans uit je vorige boekhoudoplossing, is de beginbalans voor je boekhouding in e‑Boekhouden.be. De beginbalans voer je in een apart scherm in en kan zo nodig achteraf nog aangepast worden. Ook deze handeling is zeer eenvoudig bij e‑Boekhouden.be.

Rekeningschema

Groen vinkje      
Jouw administratie wordt gevuld met een standaard rekeningschema. Het rekeningschema bestaat uit een lijst met categorieën waarop je jouw inkomsten en uitgaven kunt registreren. Zo ontstaat er een duidelijk beeld van hoe jouw bedrijf ervoor staat.
 
Je kunt zelf zoveel grootboekrekeningen aanmaken als je wil en je kunt deze ook onderverdelen in groepen.

Budgetten

Groen vinkje      
Werk je met budgetten of een begroting? Dan kun je deze jaarlijks per grootboekrekening invoeren. In diverse overzichten worden de actuele cijfers vervolgens vergeleken met het budget.

Periodes afsluiten

Groen vinkje      
Ben je klaar met een periode en is de aangifte gedaan? Dan kan je handig die periode blokkeren voor invoer. Zo voorkom je dat je per ongeluk gegevens invoert of wijzigt in een periode die al klaar was.
 
Moet je toch nog iets wijzigen in een afgesloten periode? Geen probleem: je kunt de periode altijd weer heropenen.

Buitenland

Groen vinkje      
Doe je zaken met klanten of leveranciers in het buitenland? Geen probleem: ook voor die situatie is e‑Boekhouden.be helemaal voorbereid. Door het kiezen van de juiste btw-code, zorg je ervoor dat leveringen van of naar het buitenland automatisch op de juiste plek op de btw-aangifte terecht komen en de Intracommunautaire listing-opgave staat vervolgens automatisch voor je klaar.

RGS

Groen vinkje      
e‑Boekhouden.be ondersteunt RGS. Dit maakt mogelijk om jouw huidige grootboekschema te koppelen aan een Referentie Grootboek Schema. Zo kun je eenvoudig exporteren naar diverse software.
 
Factureren Boekhoud
module
Boekh.
  Facturatie
module
Fact.
 
 

Factureren in uw eigen huisstijl

    Groen vinkje  
Je maakt in e‑Boekhouden.be direct jouw facturen op, in je eigen huisstijl. Je bent geheel vrij om de teksten, inhoud, logo etc. naar eigen wens in te richten. Factureer je vanuit meerdere handelsnamen, dan kun je ook meerdere sjablonen aanmaken.

Domiciliëring

    Groen vinkje  
Als je een domiciliëringscontract bij je bank hebt, kun je via e‑Boekhouden.be de domiciliëringsbestanden direct laten genereren. Bij de facturen die automatisch gedomicilieerd moeten worden, hoef je hiervoor alleen maar een vinkje aan te zetten.

Abonnementen (periodieke facturen)

    Groen vinkje  
Heb je klanten die een abonnement bij jou hebben of heb je om een andere reden periodiek terugkerende facturen, dan kun je binnen e‑Boekhouden.be gebruik maken van abonnementen. Je stelt één keer in welke klant welke factuur moet krijgen per welke periode, en het systeem zet de factuur automatisch voor je klaar. Zo kun je met 1 druk op de knop alle facturen in 1x aanmaken en versturen.

Urenregistratie

    Groen vinkje  
Werk je op uurbasis, of wil je jouw uren registreren voor het urencriterium, dan maak je gebruik van de urenmodule (onderdeel van de facturatiemodule). Ook voor medewerkers die uren registreren, is de urenmodule uitermate geschikt. Je maakt dan onbeperkt gratis gebruikers aan en bepaalt welke medewerkers uren mogen registeren op welke projecten.
 
Uren kunnen ingevoerd worden in ons online systeem, of via de mobiele app.

Kilometerregistratie

    Groen vinkje  
Je kunt in de urenmodule je gereden kilometers bijhouden. Heb je bijvoorbeeld met je privéauto zakelijke kilometers gemaakt? Registreer die dan heel eenvoudig in e‑Boekhouden.be. De kilometers kun je daarna direct factureren aan je klant.

Voorraad­administratie

    Groen vinkje  
Met de voorraadadministratie van e‑Boekhouden.be houd je op overzichtelijke en efficiënte wijze jouw voorraad bij. Uiteraard wordt de voorraad automatisch bijgewerkt bij verkopen en voer je nieuwe voorraad direct in. De waarde van jouw voorraad kun je automatisch verwerken in de boekhouding.

Producten en diensten

    Groen vinkje  
Bij het opmaken van een factuur kun je handmatig de factuurregels invullen, of je kiest uit jouw lijst met producten en diensten. Heb je jouw producten of diensten in Excel of csv staan, dan kun je ze bovendien direct importeren.

Offertes

    Groen vinkje  
Met de offertemodule (als onderdeel van de facturatiemodule) maak je in een handomdraai offertes in jouw eigen huisstijl en stuur je deze per post of e-mail naar jouw klanten toe.
 
Gedurende het offertetraject houd je de progressie overzichtelijk bij en zodra er een voorschot, tussenfactuur of eindfactuur verstuurd moet worden, doe je dat met enkele muisklikken.

Betalen via Bancontact, Creditcard, PayPal etc

    Groen vinkje  
Uiteraard kun je jouw klanten vragen om een factuur handmatig over te maken. Maar je kunt ook een betaallink op de factuur of in de begeleidende e-mail zetten, zodat jouw klanten direct de betaling kunnen doen. e‑Boekhouden.be heeft een koppeling met diverse betaalproviders (payment service providers).

UBL

    Groen vinkje  
UBL is een manier om een factuur in een technisch formaat te versturen. Hiermee wordt het mogelijk om facturen automatisch te verwerken. Bij het versturen van facturen vanuit e‑Boekhouden.be kun je met een vinkje aangeven of je ook de UBL-versie van de factuur mee wil sturen.
 
Relaties Boekhoud
module
Boekh.
  Facturatie
module
Fact.
 
 

Relatiebeheer

Groen vinkje   Groen vinkje  
In e‑Boekhouden.be heten jouw klanten en leveranciers: relaties. Het beheren van je relaties werkt intuïtief en snel. Je kunt nieuwe bedrijven invoeren via onze koppeling met het KBO of je voert het adres in op basis van postcode en huisnummer.

Relaties importeren

Groen vinkje   Groen vinkje  
Als je jouw klanten of leveranciers in een Excel of csv bestand hebt, dan kun je de gegevens direct importeren. Ongeacht de indeling van jouw bestand.

Maak zelf extra invoervelden aan

Groen vinkje   Groen vinkje  
Om e‑Boekhouden.be naadloos aan te laten sluiten op jouw situatie, kun je zelf invoervelden aanmaken. Zo pas je de schermen helemaal aan, aan jouw situatie.

Nieuwsbrieven versturen

Groen vinkje   Groen vinkje  
Je nieuwsbrieven stuur je direct vanuit e‑Boekhouden.be. Je kunt je relaties opdelen in groepen die je zelf indeelt, waarna je de e-mails direct vanuit e‑Boekhouden.be verstuurt.
 
Overige Boekhoud
module
Boekh.
  Facturatie
module
Fact.
 
 

Gratis toegang voor jouw accountant of boekhouder

Groen vinkje   Groen vinkje  
Je kunt jouw accountant of boekhouder gratis toegang geven tot je administratie. Zo kan jouw accountant op efficiënte wijze je administratie controleren.

Koppelingen met banken

Groen vinkje   Groen vinkje  
e‑Boekhouden.be heeft koppelingen met vele banken.

Digitaal archief

Groen vinkje   Groen vinkje  
In het digitaal archief bewaar je al jouw digitale documenten. Facturen, bonnetjes, overeenkomsten etc. Zo heb je jouw volledige administratie vanaf iedere plek ter wereld bij de hand.

Gratis extra gebruikers

Groen vinkje   Groen vinkje  
Je kunt binnen e‑Boekhouden.be gratis zoveel gebruikers aanmaken als je wil. Bovendien bepaal je per gebruiker precies wat ze wel en niet mogen.

Uitgebreide export­mogelijkheden

Groen vinkje   Groen vinkje  
Naast de exportmogelijkheden die je bij de diverse overzichten hebt, heeft e‑Boekhouden.be ook generieke exports voor bijvoorbeeld rapportagesoftware en kun je de XML-auditfile downloaden.

Gegevens importeren

Groen vinkje   Groen vinkje  
Bijna alle gegevens voor je boekhouding zijn te importeren via een Excel of CSV-bestand. De indeling van het bestand dat je aanlevert is geheel vrij.
 
Zo kun je de volgende gegevens importeren:
 
- Grootboekrekeningen
- Bankafschriften
- Relaties (klanten en leveranciers)
- Producten (incl. voorraad)
- Facturen
- Bankafschriften
- Mutaties of boekingen
 
Leden­administratie Boekhoud
module
 
  Leden
administratie
Leden
 
 

Ledenbeheer

    Groen vinkje  
Het bijhouden van je ledenbestand is binnen e‑Boekhouden.be zeer eenvoudig. Via een handig zoekscherm zoek je een lid op, waarna je direct de gewenste aanpassingen maakt.

Leden importeren

    Groen vinkje  
Je importeert in één keer jouw complete ledenbestand in e‑Boekhouden.be. Je hoeft dus niets handmatig in te voeren of te knippen/plakken.  

Vrije invoervelden voor extra lidgegevens

    Groen vinkje  
Wil je bij een lid gegevens invoeren waar geen invoervelden voor zijn? Geen probleem: binnen e‑Boekhouden.be kun je zelf extra invoervelden aanmaken.

Lidmaatschapsgeld innen

    Groen vinkje  
Je stelt eenmalig in welk lidmaatschap een lid heeft (of je importeert deze gegevens). Daarna kun je het lidmaatschapsgeld iedere periode met slechts enkele muisklikken innen.

Domiciliëring

    Groen vinkje  
Indien gewenst kun je de contributie van je leden via automatisch incasso innen. Per lid geef je eenmalig aan of de contributie gedomicilieerd moet worden.

Losse facturen maken

    Groen vinkje  
Wil je een lid of een bepaalde groep leden eenmalige kosten in rekening brengen, dan kun je daarvoor een factuur aanmaken in de ledenadministratie.

Nieuwsbrieven versturen naar je leden

    Groen vinkje  
Nieuwsbrieven stuur je direct vanuit e‑Boekhouden.be. Je kunt zoveel nieuwsbriefgroepen aanmaken als je wil en vervolgens met enkele muisklikken een nieuwsbrief versturen.
 
Accountants     Accountants
licentie
Acc.
 
 

Dashboard

    Groen vinkje  
Als accountant of boekhouder krijg je binnen jouw omgeving een overzichtelijk klantendashboard. Hierop zie je alle belangrijke informatie per klant overzichtelijk weergegeven.

Standaard rekeningschema

    Groen vinkje  
Binnen jouw omgeving beschik je over een standaard rekeningschema. Dit kun je naar eigen wens inrichten (of importeren). Zodra je een nieuwe administratie aanmaakt, wordt je standaard rekeningschema automatisch gekopieerd naar de administratie.

Inloggen via uw website

    Groen vinkje  
Jij en jouw klanten kunnen inloggen in e‑Boekhouden.be via je eigen website. Je hoeft hiervoor alleen een speciale link op je website te plaatsen.

Boekhouden in jouw huisstijl

    Groen vinkje  
Binnen jouw omgeving kun je jouw eigen logo toevoegen. Daarmee sluit de omgeving, waarin je klanten inloggen, naadloos aan bij je eigen bedrijf.

Gratis extra gebruikers

    Groen vinkje  
Je voegt kosteloos een onbeperkt aantal gebruikers toe aan jouw account. Deze gebruikers kunnen allemaal tegelijk inloggen.

Gratis vermelding accountantslijst

    Groen vinkje  
Als je als accountant of boekhouder gebruik maakt van e‑Boekhouden.be, plaatsen wij je gratis op onze accountantslijst.
 

 

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op!

 

Gratis uitproberenZonder verplichtingen